Kinderboerderij
het Nijmanshofje

 

NIEUWS

 • Vernielingen
  In de nacht van 26 op 27 mei is het telraam op de speelplaats vernield. Er is aangifte gedaan bij de politie. Er is de laatste tijd veel overlast van hangjongeren op de speelplaats en zelfs in de kinderboerderij. Als er jongeren ’s avonds rondhangen en/of overlast veroorzaken of als er mensen over het hek zijn geklommen wordt gevraagd direct de politie te bellen 0900-8844 of melding te maken bij meldpunt gemeente Haarlem.

 • Stichting Janna Borselaar
  Stichting Janna Borselaar heeft in het verleden kinderboerderij het Nijmanshofje al gesteund en in 2012 weer. We willen de stichting erg bedanken voor alle steun de afgelopen jaren.

 • Rabobank stimuleringsfonds
  Het stimuleringsfonds heeft weer een gulle donatie gedaan waarvan een nieuw speeltoestel is geplaatst.

 • Tennisvereniging Overspaerne
  De heren van de tennisvereniging Overspaerne hebben op 29 juni een goede doel toernooi gehouden. De opbrengst van de avond ging naar de kinderboerderij. Met het toernooi en loterij is er ruim €950,00 opgehaald.

 • Chika
  De nieuwste bewoner is de zwart/witte geit Chicka. Ze is nog een jonge geit die alles nog een beetje spannend vind . Vooral met Bloem heeft ze het soms aan de stok.

 • Christen Unie Haarlem komt met gift
  Tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft ChristenUnie Haarlem alle Haarlemmers opgeroepen om te vertellen aan welk Haarlems goed doel zij 100 euro zouden willen geven. Een onafhankelijke jury heeft uit alle binnengekomen reacties gekozen voor kinderboerderij het Nijmanshofje in de Amsterdamse Buurt. Lijsttrekker Frank Visser overhandigde daarom vandaag 100 euro aan beheerder Petra Amand. “We zijn helaas niet in de gemeenteraad gekomen, maar komen onze verkiezingsbelofte na.”

  Names alle dieren van het Nijmanshofje en de vrijwilligers danken wij ChristenUnie Haarlem voor deze gift.

 • Geit Christien
  Op 7 mei j.l. is Christien op 16 jarige leeftijd overleden. Ze heeft een mooi leventje gehad op de kinderboerderij en we wensen haar eeuwige rust in de geiten hemel.

 • Vroeg Haantje
  Het vroege zijdehoenhaantje welke menig buurtbewoner vroeg wekte heeft een ander onderkomen gevonden na klachten van de buurt

 • Klein, zwart en bijdehand
  Dwerggeitje Bloem uit Hoofddorp woont tegenwoordig op het Nijmanshofje. We hopen dat ze het erg naar haar zin heeft en veel aandacht zal trekken van de bezoekers.

 • Brownie en Bambi
  Het Nijmanshofje heeft naast Bloem er ook nog twee Nubische geitendames erbij. Ze heten Brownie en Bambi, Brownie is te herkennen aan een half horentje en is wat schuw, Bambi daarintegen verwelkomt bezoekers aan het hek.

 • Beursvloer Haarlem 2008
  9 oktober was de kinderboerderij weer voor de 4e keer op de Beursvloer in Haarlem. Op de Beursvloer komen bedrijven en maatschappelijke organisaties en verenigingen bijeen.
  De maatschappelijke organisaties en verenigingen hebben behoefte aan kennis, klussen, materialen en/of helpende handen. De bedrijven kunnen dit bieden en zo wordt er een match gesloten.
  De Kennemer rioolservice was ook aanwezig en heeft naar de verstopte putten op de kinderboerderij gekeken en tips gegeven om dit in de toekomst te voorkomen.
  Klusbedrijf ¨de gespierde spijker¨ komt het elektra nakijken en vervangen waar dit nodig is.
  Michiel en Ellen van "2dcreators" hebben geheel kosteloos mooie foto´s gemaakt van de kinderboerderij en een nieuwe folder ontworpen.
  Voor meer informatie ga naar Beursvloer Haarlem

 • Ygenzinnig
  Bernard Klaassen ygenaar van "Ygenzinnig commerciële communicatie" heeft voor de nieuwe folder een mooie tekst over de kinderboerderij geschreven.
  Voor meer informatie ga naar de website.
  of bel : +31 (0) 6 102 483 85

 • Burendag 2008
  20 september was het burendag van het oranjefonds en het was een groot succes. Raadsleden van de PVDA Haarlem hebben de voortuin opgeknapt, dierenhokken schoongemaakt, geverfd en een nieuwe schutting geplaatst. Foto´s volgen nog

 • Stichting Janna Bosselaar
  Stichting Janna Bosselaar heeft toegezegd voor een heel jaar €65,00 per maand te gaan betalen voor hardvoer en granen. Voor meer informatie ga naar de website.


 • Rabobank zuid-kennemerland maatschappelijk projectenfonds
  De kinderboerderij heeft van het maatschappelijk projectenfonds een nieuw speeltoestel gehad. Het is heel mooi en de kinderen hebben er veel plezier van.

 • Inbraak
  Op 15,16 en 17 augustus zijn er s'avonds onbekende in de kinderboerderij geweest die de hokken van de konijnen openzetten, kraan opendoen en waterbakken leeggooien. Er is nu melding gedaan bij de wijkagent en wij hopen nu dat dit niet meer gaat gebeuren.

 • Dierenarts Harder
  Namens de dieren en vrijwilligers willen wij graag dierenarts Harder bedanken voor alle steun die we krijgen als de dieren ziek zijn.

 

 

<

Laatste update : 23 Oktober 2012
Kinderboerderij het Nijmanshofje © Copyright 2004 - 2012. All rights reserved.